miercuri, 10 decembrie 2008

R.A.R. (Ramanem Aceeasi Romani)


Sa o luam cu inceputul. Vrei sa iti cumperi o masina .. buuun. Te interesezi pe ici pe colo de preturi, dotari, toate detaliile. Cu siguranta nu iti permiti una noua si buna ( esti roman remember ? si pe deasupra in tara ta se fabrica dacii ) asa ca iti iei una de "dincolo" pentru tine sa te poti misca mai repede in oras. O cumperi si de aici incepe distractia. Te duci la politie, iti faci actele pentru numere provizorii, consumi timp, nervi, acumulezi oboseala, stres si abia abia rezisti la coada ca sa iti depui actele. Dupa care trebuie sa mergi la Registrul Auto Roman pentru a inregistra masina, sa iti faca testele de noxe, frane si toate detaliile tehnice. Daca nu ai pile, stai vreo 2 luni lejer pentru programare in lista de asteptare care btw se face telefonic sau on-line, iar on-line niciodata nu sunt locuri. Sa zicem ca ai pile si in cateva zile trebuie sa mergi la R.A.R, asa ca te urci in masina la 8 dimineata ca sa fii printre primii dar degeaba, tot cand vor ei intri. stai 2-3 ore in parcare si admiri peisajul, apoi vine un mosulica la vreo 55 de ani si zice:
- aveti programare ?
- da, uitati foaia
- mda, nu esti la mine esti la colegu, te rog sa astepti
- cat timp ? ca am programarea pentru ora 9 si e 10 si un sfert
- pai cand termina cu masinile o sa iasa in parcare.

Si iar astepti. In sfarsit colegul vine, se urca in masina si o baga in hala. Tu, in timpu asta mergi la casierie sa achiti (293,50 Ron) si unde mai pui ca in fata ta sunt vreo 20 de oameni care stau la coada. Te pui la coada si te uiti la ghiseul nr.1 unde se elibereaza actele cum lumea sta .. exact, la coada! pentru ca in incinta sunt 5 (!!!) ghisee dar numai doua sunt deschise. Tipic, right ?!

ai achitat, te duci la hala sa iti recuperezi masina, iar mosulica spune ca nu e gata inca, dar in timpul asta trebuie sa stai la ghiseul nr.1 pentru a depune actele masinii. (Aici incep nervii)
pe langa faptul ca ai stat la o coada, te mai pui la alta coada unde e mai grav deoarece multi au probleme cu perceptia si daca nu le convine ceva incepe scandalul si uite asa pierzi cateva ore sa le asculti unora of-urile si bombaniturile. Ajungi in fata ghiseului, nenea se uita pe acte si iti spune:

- nu le pot primii deoarce e avariat spoiler-ul (era un pic lovit)
- bun, si ca sa nu mai pierd atata timp la coada, inginerul din hala de ce nu mi-a spus ca nu le primiti ?
- pai probabil e ocupat si a uitat sa iti spuna.

Repari spoiler-ul, mergi iar la ei, si te trimit de la un inginer la altu pentru ca nu isi dau seama ce coleg a semnat (pe acte nu apare numele inginerului, DE CE ?). Umplut de nervi pana la cer, cauti in agenda un posibil ajutor cu relatii pe acolo, si gasesti .. il suni, i spui problema, el te asigura ca se rezolva contra cost evident, vine pana acolo, iti duce actele direct in birou, dai 100 de lei si pleci multumit acasa. A doua zi mergi sa iti eliberezi cartea de identitate a masinii dar stupoare, nu e gata. Pe gemuletz scrie clar : Actele se elibereaza in MAXIM 24 de ore. Bullshit! suni iarasi persoana din ziua precedenta, el da un telefon, iar nenea de la gemulet iti striga numele pentru a-ti inmana actele. (mentionez ca cele relatate mai sus, e un caz fericit)

Iar acum, pentru numere definitive, platesti vreo 4 taxe, stai la vreo 3 cozi, si toate astea in decurs de 2 zile maxim, ca din 15 decembrie intra noua taxa triplata.

Multumim Domnule Citroeceanu & friends!

2 comentarii:

jorjh spunea...

asa:* satz traiasca betmobilu >:D<

Anonim spunea...

ai blog neneee fugiiiiiiiii ;;)