vineri, 12 decembrie 2008

Uite taxa, nu e guvernu'!

Arhiva: 1989. Romania iese in strada din cauza regretatului pentru ca nu mai suporta mocirla si mizeria in care s-a scufundat de-a lungul anilor, iar daca guvernul de atunci nu a inteles nevoia populatiei, populatia la randul ei a stiut exact unde sa loveasca, in inima tarii, inima capitalei si mai exact in palatu parlamentului. Au iesit in strada mii de oameni, au inceput revolutia cu armata, au dat jos guvernu pentru un trai mai bun si degeaba, uite-te in ce trai am ajuns.

Prezent: 2008. Romania se pregateste pentru o noua iesire in strada dupa 19 ani de chin si indurare chit ca sunt si parti bune dar din pacate prea putine, pentru a se face din nou dreptate intre cele 2 Romanii ca sa zic asa si anume Romania Guvernului si Romania Poporului de rand. Vom vedea curand deznodamantul.

Revenind la titlu', Romania cere o noua taxa, cea de prima inmatriculare si nu se multumeste cu valoarea reala, o vrea triplata pentru ca din cauza crizei mondiale (mda .. la noi nu se prea simte deoarece tot timpul am fost in criza economica, deci nimic nou sub soare) nu se mai cumpara masini noi a.k.a. DACIA - Daca Ai Cap I-ati Alta. Intr-adevar e cam critica, vanzarile au scazut cu aprox. 50% fata de anu trecut, incep disponibilizari, incep dezbateri din care nu intelegi nimic, incep cautarea solutilor inexistente si pana la urma tot poporul sufera.

Cea mai enervanta chestie legata de taxa este ca cineva pe care TU, CETATEAN CU DREPTURI EUROPENE esti furat chiar pe fata, fara pic de jena, de cel pe care ai pus stampila cand ai fost la vot. Se anunta saptamana trecuta triplarea taxei, incepand din 15 Decembrie (a.c.) iar aceasta ordonanta trebuia publicata in Monitorul Oficial. Da, a fost publicata dar nu cum trebuia ci cu o subtilitate de neimaginat. In Monitorul Oficial de luni se mentiona faptul ca taxa noua intra in vigoare din data de 9 decembrie (WTF!?), a inceput isteria, cei de la finante nu puteau incasa nimic pentru ca a devenit o confuzie mare, nu se stia daca e alba sau neagra, veche sau noua ? a iesit purtatorul de cuvant al guvernului marti spunand ca a fost o gresala si va fi remediata urgent. Atat de urgent a fost remediata incat a aparut joi SEARA! cum adica SEARA ? asa bine, pentru tragere de timp, pentru a se putea achita vineri cu program scurt, de la 9 la 14 si gata. Sambata, Duminica zile libere. Dupa parerea mea aceasta saptamana a fost o palma data noua, populatiei de catre stimabilii din Parlament care pur si simplu isi bat joc de noi.

Sambata 13 Decembrie urmeaza un miting de zile mari in Bucuresti pentru ca nu se mai poate, toata lumea striga JOS TAXA! JOS TARICEANU! JOS GUVERNUL! mai sunt si altii care striga pe langa subiect ...

P.S. Sper sa nu ajungem la Prezent 2008 dar alta solutie nu prea se gaseste.

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte sugestiva poza :))

jorjh spunea...

trist ii ca toata tara suntem constienti tot timpu ca aia de sus abuzeaza si ne fura, dar cine face ceva impotriva lor? hm? tre alta revolutie..